بازار فروش همیشه داغ و رقابتی است و تقریباً هیچوقت نباید انتظار داشت که صاحبان مشاغل از تبلیغات برای افزایش فروش و جذب مشتری دست بردارند. فرقی ندارد که روش کارتان همچنان سنتی است یا سراغ کسبوکار آنلاین آمدید، در هر صورت همیشه به روشهایی برای معرفی کار، جذب و البته حفظ مشتری نیاز دارید.
برای همین نیاز صاحبین مشاغل، در این مقاله میخواهیم 20 نمونه از مهمترین راههای افزایش فروش و جذب مشتری را معرفی کنیم تا تاثیرش را در کسبوکارتان به خوبی نشان دهد.
صاحبین مشاغل و کسبوکارهای مختلف همیشه به تبلیغات و بازاریابی برای افزایش فروش و درآمد نیاز دارند. حتی بزرگترین و مشهورترین برندهای دنیا هم هنوز برای رونمایی آثار جدیدشان تبلیغات زیادی انجام میدهند و برای تیزرهای آنلاین هزینههای زیادی میپردازند. پس یادتان باشد کار شما با هر روند رو به رشدی، به روشهای زیر برای افزایش فروش و جذب مشتری نیاز دارد:
ارتباط با مشتریان قدیمی
حتماً شما هم شنیدید که نیمی از مشتریان قدیمی کسانی هستند که در آینده دوباره از شما خرید میکنند! پس به زبان ساده خریداران قدیمی را خوشحال کنید تا کسبوکارتان رونق بگیرد!
برای ارتباط با مشتریان قدیمی هر هفته میتوانید ساعتی را به این کار اختصاص دهید. مثلاً با خبرنامه پیامکی یا ارسال ایمیل از آنها بابت خرید از فروشگاه تشکر کنید، پیشنهادهای جدید خرید یا کد تخفیف را برایشان ارسال کنید. یادتان باشد مشتری وفادار بهترین تبلیغات برای همۀ کسبوکارهاست.
داشتن وبلاگ
در دنیای محتوا محور امروز، وبلاگنویسی یکی از راههایی است که برای گسترش کسبوکار میتواند گزینهای مناسب باشد.
بازاریابهای B2B که وبلاگ دارند، 67% بیشتر از کسانی که این کار را انجام نمیدهند در کارشان موفق بوند. علاوهبر این، مشتریانی که قصد خرید خدمات یا محصولاتی را دارند، معمولاً دربارۀ وسیلهای که قصد خریدش را دارند، جستجو میکنند.
پس برای شروع کار، یک وبلاگ داشته باشید که راهاندازی آن هزینۀ زیادی هم ندارد. هر هفته ساعاتی را به تولید پست وبلاگ اختصاص دهید و محتوایی تولید کنید که مربوط به کسبوکارتان باشد. انتشار محتوا برای برندسازی هم توصیه میشود و در آینده بازده زیادی خواهد داشت.
بررسی نیاز مشتری
بهترین راهی که برای جلب رضایت مشتری به ذهنتان میرسد، چیست؟
بهترین راه این است که به مشتری آن چیزی را بدهید که او واقعاً نیاز دارد و میخواهد. پس برای افزایش فروش و جذب مشتری بررسی کنید که خریداران یا به اصطلاح متقاضیان بازار از چه چیزی در کسبوکار شما خوششان آمده و یا در نرخ خریدشان تاثیر داشته است! به مشتری خود این شانس را بدهید که با شما صحبت کند تا از نظراتش مطلع شوید و بهتر بتوانید برای آینده برنامهریزی کنید.
بازاریابی پیامکی از طریق ابزار نظرسنجی این کار را برای صاحبان کسبوکارها آسان کرده است تا هر موقع که خواستید مثلاً بعد از خرید یا بعد از جشنوارۀهای فروش ازین طریق با مشتری در تعامل باشید و نظر مثبتش را جلب کنید.
فعالیت در شبکههای اجتماعی
افزایش فروش و جذب مشتری سوشال مدیا یا شبکههای اجتماعی همان جایی است که با توجه به رفتار مشتری برای خرید، باید در آن فعال باشید.
اینستاگرام و توییتر مهمترین شبکههای اجتماعی هستند که نباید عضویت و تولید محتوا در آنجا را از دست بدهید. با پیشرفت کار باید بتوانید از اینستاگرام هم فروش داشته باشید و به مرور در دیگر شبکهها هم عضو شوید. مثلاً سوابق کاری را در لینکدین درج کنید تا وجهه کارتان هم حرفهایتر باشد.
فراموش نکنید افزایش فروش و جذب مشتری این روزها وابستگی زیادی به فعالیت در شبکههای اجتماعی و تولید محتوای جذاب دارد.
نیازهای کارمندان را فراموش نکنید
همیشه یادتان باشد که مثل مشتری باید برای کارمندان خود نیز ارزش قائل شوید، چون مشتری راضی خدمات خوب و حرفهای را از کارمند راضی دریافت میکند.
با کارمندان خود صحبت کنید، دربارۀ نیازهایشان بدانید، جلسۀ پرسشوپاسخ با آنها داشته باشید و حرفشان را بشنوید تا تیم کاری شما همیشه سرحال و پرانرژی باشد و بتواند از جان و دل برایتان کار کند.
کدهای تخفیف و جشنواره فروش
یکی از راههای خوب و موثر برای افزایش فروش و جذب مشتری، برگزاری جشنواره، فروش ویژه پایان فصل و ارائۀ تخفیفهای خوب است.
شما میتوانید اطلاعرسانی جشنواره و تخفیفها را از طریق خبرنامه پیامکی و شبکههای اجتماعی انجام دهید، برای خریداران قدیمی ایمیل بفرستید و یا از تبلیغات دهان به دهان استفاده کنید. اگرچه این روشها هزینه خواهد داشت ولی خیالتان راحت، چون هرچه خرج کنید، با سود بیشتری به کسبوکارتان برمیگردد.
تبلیغات مجازی
افزایش فروش و جذب مشتری داشتن تبلیغات اینترنتی، میتواند برای جذب مشتریان جدید تاثیرگذار باشد. برای تبلیغات آنلاین هم میتوانید مستقیم دستبهکار شوید و هم میتوانید رپورتاژ خبری داشته باشید.
اگر کارتان را سنتی اداره میکنید، پیشنهاد میکنم فکر راهاندازی وبسایت برای فروش آنلاین باشید. حتماً به سایتهای پربازدید رپورتاژ بدهید و با کسانی که به صورت آنلاین در حوزۀ شما کار میکنند، تعامل کنید تا از با فروش آنلاین هم بتوانید درآمدتان را افزایش دهید و البته توجه مشتریان بیشتری را جلب کنید.
شرکت در همایشها و نمایشگاهها
برای آشنایی با مشتریان بیشتر همیشه باید به فکر شرکت در نمایشگاه و همایشهای مختلف باشید. شرکت در نمایشگاه و اجاره غرفه راهی ایدهآل برای برقراری ارتباط مستقیم با مشتری و کسبوکارهای دیگر است.
همچنین شما در این فعالیتها بیشتر شناخته خواهید شد و به اصطلاح برندسازی خواهید کرد، به احتمال زیاد چیزهای جدیدی یاد خواهید گرفت که در ادامه می تواند به تجارتتان کمک شایانی کند.
همکاری با رقبا
شاید فکر نمیکرید که کسی برای افزایش فروش و جذب مشتری فکر همکاری با رقبا باشد؟ البته تقریباً درست فکر کردید چون منظور ما بیشتر تعامل با افرادی در حوزۀ کاریتان است که شاید حتماً رقیب هم نباشند.
اگر نمی خواهید تبلیغات یا رپورتاژ خبری داشته باشید، میتوانید با مالکین سایر کسبوکارهای اینترنتی همکاری کنید. فقط باید اطمینان داشته باشید که هردوی شما مشتریان تقریباً مشابهی دارید. این تعامل چندان هم سخت نیست و در واقع نوعی معرفی همکار و محصولاتی است که ارائه میدهد.
برگزاری کارگاه آموزشی
بعد از یادگیری باید بتوانید هر چه آموختید را به اشتراک بگذارید تا هم برندسازی کنید و هم توجه افراد بیشتری به شما جلب شود.
برای به اشتراک گذاشتن دانش خود از تجارت، ادارۀ فروشگاه آنلاین و راهاندازی کسبوکار برای تازهواردان کارگاه آموزشی برگزار کنید. اجازه دهید صاحبین سایر مشاغل و مشتریان نظراتشان را با شما به اشتراک بگذارند تا شما هم چیزهای جدیدی یاد بگیرید. اشتراکگذاری اطلاعات میتواند مفید باشد، چون همه دوست دارند چیزهای جدیدی یاد بگیرند.
ارتباط آنلاین با مشتری
برای ارتباط آنلاین با مشتری، معرفی محصولات و طرز استفاده آنها، رونمایی محصولات جدید یا هر خبری که باید به گوش مشتری برسد، میتوانید سراغ لایو اینستاگرام بروید و با مخاطب رودررو گفتوگو کنید، به سوالاتش پاسخ دهید و با مخاطب بیشتر آشنا شوید.
اگر هم نمیخواهید در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام لایو داشته باشید، باید سراغ منتشر کردن پست و استوری بروید و با خریدار تعامل داشته باشید. به زبان ساده بهتر است در شبکههای اجتماعی، واقعا اجتماعی باشید!
اسپانسری
اگر در شهر شما نمایشگاه محلی برگزار میشود حتماً برای دیده شدن و برند سازی از این نمایشگاهها حمایت مالی کنید، اسپانسر کسبوکارهای نوپا شوید و کارتان را با حمایت از رخدادها و شرکت در این رویدادها درگیر کنید.
این کار به شما در افزایش فروش و جذب مشتری کمک میکند و پلی برای ارتباط کاری با دیگر برندها میشود.
خواندن کتاب
برای افزایش فروش و جذب مشتری، همیشه باید کتاب بخوانید و بیشتر یاد بگیرید، در مسیر یادگیری باید درباره بازار، رفتار مشتری، نوسان قیمتها و هزاران نکته ریز تجاری دیگر بدانید. پس همیشه کتاب بخوانید. یادتان باشد خواندن یکی از بهترین راههای یادگیری چیزهای جدید است و رهبران برندهای بزرگ دنیا با آن میزان از فروش و گردش مالی هنوز هم دنبال بیشتر و بیشتر یاد گرفتن هستند.
مشارکت داوطلبانه
مشارکت داوطلبانه یکی از راههای جذب و نگهداری مشتری است. با مشارکت داوطلبانه در برخی همایشها بهخصوص رویدادهای مربوط به کارتان، توجه برخی از رسانهها را به برندتان جلب کنید.
علاوهبر این آمار نشان داده مشتریان از برند هایی که بیشتر در اجتماع حضور دارند یا به اصطلاح مطرح هستند، بیشتر خرید میکنند. از طرف دیگر در مشارکت داوطلبانه، میتوانید بخشی از درآمد خود را به کارهای خیریه اختصاص دهید تا هم سر زبانها بیفتد و هم در کارهای خیر سهیم باشید.
بهروز باشید
برای افزایش فروش، سعی کنید همیشه بهروز باشید و اطلاعات موثقی را در مورد کسبوکارتان به مشتری انتقال دهید.
حتماً شماره ایمیل و شماره تلفن را در اختیار خریدار قرار دهید، باشگاه مشتریان داشته باشید، در شبکههای اجتماعی تولید محتوای جذاب منتشر کنید و راه دسترسی را برای خریدار باز بگذارید تا هر زمان خواست بتواند تلفن بزند یا پیامی ارسال کند.
وبسایت شما باید بهروز باشد و تمامی اطلاعات تماس در آن به درستی وارد شود. اگر خریداران برای دسترسی به اطلاعات شما مجبور باشند بارها و بارها جستجو کنند، ممکن است حتی از خرید خود منصرف شوند.